Böjd flaggstång på Sergels torg – det här måste vi kika närmare på!

personlig konst, modern konst på nätet, köpa konst online, köpa konst på nätet, moderna tavlor, abstrakt konst, abstrakta tavlor, handmålade tavlor online, konst on demand, räntefritt, delbetalning, räntefri delbetalning, online, handla, konstverk konst tavlor konsthandel konstgalleri

En böjd flaggstång på Sergels torg.

Böjd flaggstång, krökt flaggstång,

En böjd flaggstång på Sergels torg…
Sergels torg en semi-solig sensommardag. Stressade människor ilar fram och tillbaka över trianglarna på ”plattan”. Normalt sett lyfter de flesta inte blicken högre än till överkanten på deras mobiltelefoner för att kontrollera batteristatus eller klockan för att se hur sena de är. Normalt sett passeras detta torg snabbast möjligt av de flesta för att ta sig till sin anslutning vidare mot jobbet eller för att möta upp någon bekant.

Inte idag. Idag stannar människan upp. Idag lyfter människan blicken för att förfäras, förundras och ”förbaskas” över ett nytt påfund till konstverk som spärrar av deras stråk likt en hungrig myrslok på en myrväg. Det står en böjd flaggstång på Sergels torg. En krökt, vit stolpe i vars dalande spets den Svenska fanan vajar stillsamt.

Axel mot axel står de där. Människorna. De kisar mot den ljusa himlen och skuggar ögonen med händerna. Det mumlas och viskas. En del viskar högre än andra, liksom för att på klassiskt Svenskt manér ”sätta ner foten”.

Vad står den för då? Denna krökta konst av vår nationalsymbol? Vi är ca 10 000 000 invånare i Sverige och gissningsvis finns det minst lika många betydelser av konstverket. Vi på Konsthandel 24 tänker inte ta någon diskussion om vad det står för.  Det vet vi nämligen inte och vi är heller inte helt säkra på vad vi tycker. Det vi däremot med all säkerhet vet är att det väcker otroligt mycket känslor. Precis som konst ska göra! Och det är något vi älskar! ❤️

/// Konsthandel 24

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *